Hoe positief gezond ben jij?

Workshop Positieve Gezondheid

Bij Positieve Gezondheid draait het niet om de aandoeningen, klachten en/of ziekte die u heeft. Maar bij Positieve Gezondheid wordt het accent gelegd op zaken die u nog wel kunt en leert u omgaan met uw klachten en/of aandoeningen. U leert hoe u uzelf kunt aanpassen aan een veranderende omgeving en ouder worden. Hierbij wordt zowel naar medische aspecten als sociale aspecten gekeken.

In de workshop Positieve Gezondheid leert u hoe u actief zelf aan de slag kunt met uw gezondheid. Dit vraagt veel van u en leidt tot een andere manier van leven en een aanpassing van uw gedrag. Deze verandering gaat natuurlijk niet automatisch. Daarom helpen wij u daar graag bij met onze workshop Positieve Gezondheid.  

Wat is Positieve Gezondheid?

Op dit moment wordt in de zorg veel aandacht gelegd op klachten en gezondheidsproblemen en hoe u deze kan verminderen. Bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op uw ziekte of aandoening, maar op uzelf, uw veerkracht en zaken die uw leven betekenisvol maken. 

Bij Positieve gezondheid staan zes dimensies van Gezondheid Centraal: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Met deze brede benadering leert u om zowel met de fysieke, emotionele als sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Het allerbelangrijkste wat u leert is dat u zelf de regie in handen heeft.

Inhoud workshop

Tijdens de workshop helpt een trainer, met ervaring in Positieve Gezondheid, u inzicht te krijgen in uw eigen gezondheidsbeleving. Samen met de trainer gaat u kijken wat u kunt oppakken om een stap vooruit te maken in uw positieve gezondheid en een verbetering te bereiken. Door inzicht te creëren in uw eigen gezondheid bent u beter in staat om regie te nemen op hetgeen wat verbeterd kan worden.  In de workshop Positieve Gezondheid krijgt u handvatten aangereikt waardoor u beter leert omgaan met tegenslagen van het ouder worden.  De workshop bestaat uit twee delen van twee uur. 

Deel 1: ervaren wat u kan en waar u voor staat

In het eerste onderdeel van de workshop wordt het begrip Positieve Gezondheid uitgelegd. Daarnaast krijgt u praktische en herkenbare voorbeelden over hoe u hiermee om kunt gaan. Onder begeleiding van de trainer gaat u aan de slag om uw eigen Positieve Gezondheid in kaart te brengen met behulp van het Spinnenwebmodel.  Vervolgens wisselt u in tweetallen ervaringen uit met andere deelnemers. Aan het einde van het eerste deel krijgt u praktische tips en tricks waar u thuis mee aan de slag kunt gaan.

Deel 2: delen van ervaringen en inzichten

Na twee weken vindt het tweede deel van de workshop plaats. Het tweede deel van de workshop staat in teken van het delen van ervaringen en inzichten die u de afgelopen weken heeft opgedaan. U laat aan de hand van uw Spinnenwebdiagram zien welke uitdagingen u voor u heeft en wat u al in praktijk gebracht heeft. De trainer coacht u om gewenste acties uit te voeren en vol te blijven houden. Het delen van (herkenbare) ervaringen met andere deelnemers stimuleert u om actief aan de slag te gaan met uw gezondheid en de rol die uzelf hierin kan spelen. 

Kosten

De workshop Positieve Gezondheid bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur inclusief een korte koffiepauze. De workshop Positieve Gezondheid kost:

  • € 45 voor Omringpashouders
  • € 65 zonder Omringpas

Data & Locaties

Op dit moment zijn er geen Positieve Gezondheid workshops gepland. In onderstaand formulier kunt u aangeven of uw interesse heeft in een workshop bij u in de buurt.

Bent u verzekerd bij Univé

Dan kunt u de kosten van deze workshop declareren als u een aanvullende Thuiszorgpolis van Univé heeft. Univé wil als coöperatieve verzekeraar meer bieden dan alleen een verzekering voor als u ziek wordt. Zij willen graag hun leden helpen meer regie te krijgen op hun gezondheid en leven. Daarom kunt u de workshop Positieve Gezondheid van Omring volledig declareren bij Univé. De workshop Positieve Gezondheid kost u in dit geval niets.

Overige verzekeringsmaatschappijen

Bent u aanvullend verzekerd? Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden deze cursus vanuit het aanvullende pakket. Informeer bij uw verzekering of dit ook voor u geldt. 

Heeft u nog vragen?

Bel ons dan op 088 - 206 79 99. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar service@omringpas.nl.

Ik heb interesse in een workshop Positieve Gezondheid

Deze pagina delen op:

088 - 206 79 99