Hoe weerbaar bent u?

Weerbaarheidstraining

Durft u aan te geven aan uw kinderen dat u liever niet nóg een dag op uw kleinkinderen past? Of voelt u zich niet veilig als u 's avonds alleen over straat loopt of moet pinnen? In de Weerbaarheidstraining van Omring leert u hoe u in deze situaties stevig in uw schoenen kunt blijven staan, letterlijk en figuurlijk.

Wat is weerbaarheid

Weerbaarheid heeft te maken met een rustige, stevige houding, zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, controle over uw eigen gedrag en emoties en het aangeven van uw eigen grenzen. Deze training is bedoeld voor personen die zich onveilig of kwetsbaar voelen in hun eigen omgeving.

Inhoud training

In deze training leert u actief hoe u uw zelfvertrouwen kunt vergroten en leert u om uzelf krachtiger en zichtbaar op te stellen. De Weerbaarheidstraining zorgt ervoor dat u:

  • zich mentaal sterker gaat voelen
  • beter in staat bent om uw grenzen aan te geven
  • leert kijken naar uw eigen waarnemen, denken en handelen in 'onveilige' situaties
  • uzelf onder controle kan houden in 'onveilige' situaties
  • assertief de juiste vragen stelt op relevante momenten.

Tijdens de Weerbaarheidstraining ligt de nadruk op wat u wel kunt en wilt in plaats van wat u niet wilt en kunt. Hierbij gaan wij uit van uw eigen kracht. Uiteraard houden wij in de training rekening met uw beperkingen. Dus bent u slecht ter been of heeft u een rollator? Dat wordt hier tijdens de training rekening mee gehouden.

Kosten

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van anderhalf uur inclusief een korte koffiepauze. De Weerbaarheidstraining kost:

  • € 69,50 voor Omringpashouders
  • € 85,-  zonder Omringpas

Data en locaties 2018

Data:             8, 15, 22 en 29 oktober     
Tijd:               9.30 – 11.00 uur      
Locatie:        Baken, Nieuwe Steen 36 in Hoorn

Data:             5, 12, 19 en 26 november    
Tijd:               9.30 – 11.00 uur      
Locatie:        Sporthal Veerburg, Sportlaan 21 in Anna Paulowna

 

 

Bent u verzekerd bij Univé

Dan kunt u de kosten van deze cursus declareren als u een aanvullende Thuiszorgpolis van Univé heeft. Univé wil als coöperatieve verzekeraar meer bieden dan alleen een verzekering voor als u ziek wordt. Zij willen graag hun leden helpen meer regie te krijgen op hun gezondheid en leven. Daarom kunt u de Weerbaarheidstraining van Omring volledig declareren bij Univé. De Omring Weerbaarheidstraining kost u in dit geval niets.

Overige verzekeringsmaatschappijen

Bent u aanvullend verzekerd? Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden deze cursus vanuit het aanvullende pakket. Informeer bij uw verzekering of dit ook voor u geldt. 

Aanmelden Weerbaarheidstraining

Aanmelden Weerbaarheidstraining

Heeft u nog vragen?

Bel ons dan op 088 - 206 79 99. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar service@omringpas.nl.

Deze pagina delen op:

088 - 206 79 99