Beter op de Been

Bent u op leeftijd en wilt u stevig op uw benen blijven staan? Als bezitter van een Omringpas kunt u meedoen aan de valpreventiecursus Beter op de Been. In deze cursus leert u de kans om te vallen een stuk kleiner te maken. Beter op de Been wordt gegeven door speciaal opgeleide fysiotherapeuten.

Wat houdt Beter op de Been in?

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. 

Het risico van vallen 
Gemiddeld vallen mensen van boven de 65 drie keer per jaar. Hoe ouder u wordt, hoe meer kans er is om te vallen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Juist op latere leeftijd is het erg belangrijk dat u goed op uw benen blijft staan. Een val kan leiden tot breuken.

Voorkomen is beter dan genezen
Voorkomen van een val is vele malen makkelijker en beter dan het genezen van de gevolgen. Met de training Beter op de Been van Omring gaat u zelf aan de slag om vallen te voorkomen. De training bestaat uit een aantal onderdelen waaronder uitleg, theorie, oefeningen en metingen.

De zekerheid van goede kwaliteit
De training van Beter op de Been hanteert de richtlijn van In Balans. Deze zijn opgesteld door Veiligheid.nl en gelden in Nederland als één van de meest vooraanstaande trainingen op dit gebied. Uw training wordt dan ook gegeven door een gecertificeerd In Balans trainer. Zo weet u dat u in goede handen bent.

Hoe ziet de training eruit?
De basistraining bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. In deze bijeenkomsten krijgt u een mix van theorie, metingen en oefeningen. Na de training staat u steviger in uw schoenen en weet u waar u op moet letten.

Kosten
De training kost € 50,00 voor mensen met een Omringpas en € 57,50 zonder Omringpas.
De kosten van deze training worden in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Aanvullend op deze training is er het Zeker op de Been trainingsprogramma. In dit programma gaat u wekelijks een uur aan de slag met oefeningen.  Voor meer informatie over deze aanvullende training klikt u hier.

Meer weten of aanmelden?
Wilt u meer weten over de cursusvalpreventie Beter op de Been of aanmelden? Bel dan met Omring via nummer 088 206 79 99. Wij helpen u graag!

 

Data 2018

Wanneer: maandag 19 maart t/m 16 april  2018 ( geen les op 2 april ivm Pasen)
Tijd:            13.30 - 15.00 uur
Waar:         Rigtershof, Rigtershof 9 in Grootebroek

Wanneer: donderdag 22 maart t/m 12 april 2018
Tijd:            10.30 - 12.00 uur
Waar:         Den Koogh, Drs. F. Bijlweg 4 in Den Helder

Wanneer: woensdag 11 april t/m 2 mei 2018
Tijd:            13.30 - 15.00 uur
Waar:         Overvest, Lijsterbesstraat 4 in Enkhuizen

Wanneer: maandag 9 april t/m 30 april 2018
Tijd:            13.30 - 15.00 uur
Waar:         Baken, Nieuwe Steen 36 in Hoorn

Deze pagina delen op:

088 - 206 79 99