Fit zijn is fit voelen

Fitheidstest

Bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid. Zeker naar mate u ouder wordt, is bewegen niet meer altijd vanzelfsprekend. Onderzoek toont aan dat bewegen helpt om gezond en vitaal te blijven. Daarom heeft Omring de Fitheidstest ontwikkeld. De Fitheidstest maakt u bewust van het belang van bewegen en geeft u inzicht in het functioneren van uw eigen lichaam. 

Fitheidstest

De Omring Fitheidstest bestaat niet alleen uit een fysieke test, maar ook uit vragen rondom uw eigen gezondheidsbeleving, persoonlijk advies én begeleiding. Zo krijgt u inzicht in het functioneren van uw eigen lichaam en kunt u direct het persoonlijke advies van de Omring fysiotherapeut in praktijk brengen tijdens twee sessies fysiofitness.

In de Fitheidstest wordt uw uithoudingsvermogen gemeten met behulp van een wandeltest. Uw uithoudingsvermogen is in grote mate belangrijk voor uw weerstand en vitaliteit. Ook wordt in de Fitheidstest gekeken naar uw kracht- en spierfunctie. Met de jaren neemt dit af. Verloren kracht is op latere leeftijd lastig om weer terug te brengen. Uw kracht wordt gemeten door middel van twee testen. De eerste test meet de kracht in uw armen. De tweede test meet uw beenspierkracht. Deze test laat ook zien of u meer risico heeft om te vallen.

Inhoud Fitheidstest

  1. Intake op basis van Positieve gezondheid: in de eerste stap kunt u thuis een (online) vragenlijst invullen. Deze vragenlijst is gericht op Positieve Gezondheid. De uitkomsten van deze vragenlijst worden meegenomen in uw persoonlijke advies.
  2. Fitheidstest: de Fitheidstest kan worden afgenomen op een van de volgende Omringlocaties: Lindendael (Hoorn), Nicolaas (Lutjebroek) of Den Koogh (Den Helder). Eerst worden uw persoonlijke kenmerken, die een relatie hebben met uw gezondheid en vitaliteit, in kaart gebracht. Hierbij kunt u denken aan: gewicht, lengte, leeftijd en bot- en spiermassa. Vervolgens wordt uw uithoudingsvermogen en uw kracht gemeten.
  3. Persoonlijk advies: u ontvangt na afloop van de Fitheidstest direct een persoonlijk advies. Dit advies is gebaseerd op de voorgaande twee stappen. 
  4. Twee sessies fysiofitness: na het persoonlijke advies wordt een afspraak gemaakt voor twee kennismakingsessies fysiofitness met een Omring fysiotherapeut. In deze sessies gaat u daadwerkelijk aan de slag met het gekregen advies. 

Kosten

De Fitheidstest bestaat uit een vragenlijst, de fitheidstest en twee sessies fysiofitness die u onder begeleiding van een Omring fysiotherapeut volgt. U betaalt voor de Fitheidstest:

  • € 59 voor Omringpashouders
  • € 75 zonder Omringpas

Bent u verzekerd bij Univé?

Dan kunt u de kosten van deze Fitheidstest declareren als u een aanvullende Thuiszorgpolis van Univé heeft. Univé wil als coöperatieve verzekeraar meer bieden dan alleen een verzekering voor als u ziek wordt. Zij willen graag hun leden helpen meer regie te krijgen op hun gezondheid en leven. Daarom kunt u de Fitheidstest van Omring volledig declareren bij Univé. De Omring Fitheidstest kost u in dit geval niets.

Overige verzekeringsmaatschappijen

Bent u aanvullend verzekerd? Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden de Fitheidstest vanuit het aanvullende pakket. Informeer bij uw verzekering of dit ook voor u geldt. 

Locaties en duur Fitheidstest 2018

De Omring Fitheidstest wordt gehouden om de volgende locaties:

Locatie Adres Plaats
Nicolaas Azealaan 18 Lutjebroek
Lindendael Koepoortsweg 35 Hoorn
Den Koogh Drs. F. Bijlweg 4 Den Helder
Therapie Wolf Jonkerstraat 6 Den Burg (Texel)


U kunt via onderstaande button 'afspraak maken Fitheidstest' een afspraak maken voor een Fitheidstest. De Fitheidstest wordt in samenspraak met u en een Omring fysiotherapeut ingepland. Zo kunt u zelf bepalen wanneer u de test wil doen.

Heeft u nog vragen?

Bel ons dan op 088 - 206 79 99. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar service@omringpas.nl.

Deze pagina delen op:

088 - 206 79 99