Veel voordeel met de

Omringpas

Korting op de zorgverzekering, korting bij verschillende winkels, korting op allerlei trainingen, gratis krukken en rollator: het is zomaar een greep uit de voordelen van de Omringpas. Rita van Wees (79) schafte de pas een jaar geleden (weer) aan. Vanuit de gedachte dat er altijd wat kan gebeuren. “Zeker op mijn leeftijd kom je toch in de gevarenzone.”

Vroeger, toen de kinderen nog jong waren, had Rita altijd een Omringpas. “Ik heb 3 jongens en dan gebeurt er wel eens wat. Ik heb ook wel dingen gehuurd bij de Omringwinkel, voor de kinderen. Maar toen ze het huis uit waren heb ik de pas opgezegd. ‘Die heb ik niet meer nodig’, dacht ik.” Totdat ze een jaar geleden weer met de pas in aanraking kwam tijdens een geheugentraining in Bovenkarspel. “Ik besefte dat ik toch beter weer lid kon worden. Op mijn leeftijd kan er zomaar iets gebeuren. En het is niet duur en je hebt het er zo uit. Op de geheugentraining krijg je bijvoorbeeld ook korting, net als op andere trainingen. Dat kan zo 20 euro schelen.”

Koude handen
Rita gebruikt de pas nog niet zo veel. “Gelukkig heb ik nog geen hulpmiddelen nodig. Maar ik heb de laatste tijd wel koude handen in bed, dus ik wil snel een keer naar de Omringwinkel in Hoorn. Om handschoentjes te kopen, met 10% korting. Als het binnenkort een keer mooi weer is, ga ik lekker op de fiets naar Hoorn. Heb ik gelijk even frisse lucht.” Over de winkel is ze zeer te spreken. “Ze hebben goede spullen. En je wordt er goed geholpen. Ik ben er de laatste jaren wel eens met kennissen geweest. Een keer om een telefoon te kopen en een keer om te kijken naar de rolstoelen en de rollators. En dan kun je ze gerust ook even proberen, heel fijn.”

Bijblijven
Ook het gratis Omringmagazine dat pashouders ontvangen vindt Rita leuk. “Ik lees het altijd, zo blijf ik een beetje bij.” Maar dat ze met de Omringpas ook 5% korting op de basiszorgverzekering van Univé en Zilveren Kruis kan krijgen, wist ze niet. “Echt? Wat goed om te horen. En op de aanvullende verzekering zelfs 10% korting? Dat ga ik snel in orde maken.” Pashouders met een aanvullende verzekering bij Univé kunnen de Omringpas zelfs declareren. Dan is de pas dus gratis. Genoeg redenen om een Omringpas aan te schaffen, aldus Rita. “Ik raad het echt aan. Zeker mensen van mijn leeftijd. Dan kom je toch een beetje in de gevarenzone, dat je gauw wat kunt mankeren. Dan kun je de pas goed gebruiken.”

 Wilt u ook een Omringpas? De pas kost € 22,95 per jaar en geeft veel voordeel. Kijk voor het volledige aanbod op www.omringpas.nl.