Testpanel: Het rugkussen

23 november 2015

Hoe handig is het lumbaal (lende)kussen?

Een team van praktijkdeskundigen test een product dat bedoeld is om het leven leuker of makkelijker te maken. Deze keer: het lumbaal (lende)kussen van Defa.

Het product

Het rugkussen is ter ondersteuning van de rug bij het werk, autorijden en voor thuis. Het kussen voorkomt overbelasting van de tussenwervelschijf en andere rugklachten.

Het rugkussen zorgt ervoor dat uw lichaam een anatomische, natuurlijke zithouding heeft en voorkomt het doorzakken naar een meer bolle houding. Prijs: €33,-. Met een Omringpas ontvangt u 10% korting.

Noot van de fabrikant:
Er is ook een verstelbare lendensteun, die breder is en die u zelf holler of boller maakt door middel van de spanbanden.

Oordeel van het testpanel

"Ook voor het autorijden heel comfortabel, geeft aan beide zijden steun. Ook tijdens het eten gebruik ik het kussen. Voor mij een prima product. Ik zou het iedereen met rugklachten aan raden."

Het testpanel vindt het rugkussen een prima kussen. In een stoel blijft het kussen beter op zijn plaats dan op de bank. Het kussen zit lekker warm en is daardoor ontspannend voor de spieren. Een testpanellid vond het kussen te dik voor de autostoel. Prijs – kwaliteitverhouding is prima. De leden van het testpanel zouden het kussen aanraden aan mensen met rugklachten.

Het gemiddelde cijfer is een 8-. 

Bestel het rugkussen

Voor €33 in de webshop of in de Omringwinkel

Bestel nu!

Deze pagina delen op:

088 - 206 79 99