De Holy Express voor mantelzorgers, ze hebben het verdiend!

22 april 2016

U kent ze wel. Mensen die altijd voor een ander klaar staan. De stille krachten waar we niet zonder kunnen. Omring wil ze graag de waardering geven die ze verdienen. De Omring wijkverpleegkundigen deelden daarom eind 2015 op straat Holybollen uit. Tijdens deze actie werd mensen gevraagd wie zij wel eens in het zonnetje wilden zetten.

De Holy Express

Afgelopen donderdag, 21 april, was het dan zover! Zij die dit juist zo verdienen, kregen iets terug voor alles wat zij voor anderen gedaan hebben. Omring had voor één dag de stoomtrein van Hoorn naar Medemblik omgebouwd tot de Holy Express. Voordat de kolen opgestookt werden en de toeter begon te blazen, mocht iedereen een kijkje nemen in het Seinhuis op het station en in de werkplaats waar diverse rijtuigen en locomotieven staan voor onderhoud en reparatie. Een bijzondere en ook nog leerzame ervaring. 

Onderweg van Hoorn naar Medemblik werd iedereen getrakteerd op een heerlijk stukje taart en koffie en thee. Eenmaal in Medemblik aangekomen kreeg iedereen een half uurtje voor zichzelf. Velen brachten een bezoek aan het bakkersmuseum, maakte een korte wandeling door de stad, of zochten het terras op in de Nieuwstraat. Ondertussen werd de locomotief voorzien van water en kolen voor de terugreis.

Op de terugreis werden er drankjes en hapjes genuttigd. Het was een klein feestje op zich. Er werd gezellig gekletst en de sfeer was fantastisch.
Gelukkig was ook het weer voortreffelijk, het zonnetje scheen volop. De mantelzorgers werden letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet.

Bijzondere verhalen

Het voelde alsof de hele trein gevuld was met bijzondere verhalen. Iedereen droeg zijn ervaringen met zich mee. De mensen die hen genomineerd hebben deden dit uit een teken van dankbaarheid. Met dit in ons achterhoofd was het aan ons de taak om deze dankbaarheid te verwoorden in een mooie dag. Gedurende de dag hebben we met veel mensen gesproken en wij kunnen met volle overtuiging zeggen: Wat een toppers!

Het was heel geslaagd, ik heb erg genoten!

 

 

Deze pagina delen op:

088 - 206 79 99