Marokkaanse feestschotel

Houdt u net als Trudy en haar man van het mystieke oosten?  En probeert u graag een nieuw recept uit? Met deze Marokkaanse feestschotel verrast u uzelf en uw gasten. De oosterse kruiden laten bijzondere geuren en kleuren vrij. Lees hier hoe u het recept kunt bereiden.

Bereiding

1. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer in een kom met 3 eetlepels rijstolie, 1 eetlepel ras el hanout, zout en peper. Zet in de koelkast om de smaken in te laten trekken.

2. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot deze lichtbruin zijn en zet weg.

3. Snipper de uien, pers de knoflooktenen, snij de paprika's in reepjes, de courgette en aubergine in blokjes en pel de tomaten en snij deze in partjes.

4. Snij de geschilde winterwortels in lange repen en kook deze beetgaar.

5.  Bak de uien in rijstolie op zacht vuur. Zet vervolgens het vuur hoog en voeg de aubergine, paprika's, tomaten en courgette toe. Pers vervolgens de knoflook en voeg deze ook toe, gevolgd door de rozijnen. Zet vervolgens het vuur weer laag tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper, zout en sambal. 

6. Haal vervolgens de kipfilet uit de koelkast en bak deze op halfhoog vuur gaar. voeg de ras el hanout, gemberpoeder en komijnpoeder toe, gevolgd door water met een opgelost bouillonblokje en roer door. Breng dit op smaak met peper en zout. 

7. Roer de groentemix en  gewelde abrikozen door het kipmengsel. Is de saus te dun? Voeg dan een beetje maïzena toe tot de saus de gewenste dikte heeft. 

8. Snij de sinaasappel in halve plakken en snipper de korianderblaadjes.

9. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.

10. Schep de couscous in het midden van een platte schaal, schik het kip/groentemengsel rondom en leg de warme repen wortel schuin rondom. Maak het gerecht vervolgens af met de halve schijfjes sinaasappel en strooi de amandelschaafsel en koriander over het geheel.

Tip! Geen koriander liefhebber? Vervang de korianderblaadjes dan met muntblaadjes.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Ingredi├źnten

  • 500 gram kipfilet met een beetje zout, peper en sambal
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 1 aubergine, 1 flinke courgette
  • 2 grote tomaten, 2 grote winterwortels
  • 2 flinke uien, 2 tenen knoflook
  • Een handje rozijnen, ½ doosje dadels
  • 10 gewelde abrikozen, 1 goed geboende of bio sinaasappel
  • ½ zakje amandelschaafsel, rijstolie
  • 1 pak couscous, 1 eetlepel ras el hanout , 1 volle theelepel gemberpoeder
  • Een stukje verse gember van ca. 3 cm, 1 theel. Komijnpoeder
  • 1 kippenbouillonblokje en ¼ liter water
Trudy bereidt haar Marokkaanse feestschotel
Trudy bereidt haar Marokkaanse feestschotel

Deze pagina delen op:

088 - 206 79 99