Zomerandijvie ovenschotel

Krijgt u ook al trek in de Zomerandijvie Ovenschotel van Ria Wildenboer? Hieronder leest u hoe deze bereid moet worden.
Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de aardappelen en maak daar puree van met de melk.
  • Schil de uien en bak ze mooi bruin.
  • Kook de andijvie met het bouillonblokje (alleen maar even de kook erover tot de andijvie geslonken is want het gaart na in de oven. Laat de andijvie uitlekken in een vergiet)
  • Braad het gehakt zonder boter met de kruiden en laat het gehakt eventueel even uitlekken in een andere vergiet als je het recept nog slanker wilt hebben.
  • Doe de uitgelekte andijvie in een vuurvaste schaal.
  • Leg het gehakt en dan de gebakken uien op de andijvie.
  • Dek het geheel af met de aardappelpuree met hier en daar een klontje boter.
  • In de oven afbakken tot de puree een mooi bruin kleurtje krijgt (circa 30 minuten)

Tip van Ria: je kunt de schotel ook van tevoren maken en dan later afbakken. Het is handig om in dat geval de schotel eerst een klein beetje op te warmen in de magnetron of langzaam in de oven.

 

 


 

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram gesneden andijvie
  • 600 gram uien
  • 500 gram rundergehakt
  • Scheutje melk (250 ml)
  • 2 runderbouillonblokje
  • Klontjes boter
Ria bereidt haar heerlijke ovenschotel!
Ria bereidt haar heerlijke ovenschotel!

Deze pagina delen op:

088 - 206 79 99