Samen sterk voor gezond eten

DEEN

Samen sterk voor gezond eten

Omring werkt samen met DEEN om mensen te helpen om gezond(er) te eten. In januari hebben wij samen met DEEN het convenant ‘Samen sterk voor gezond eten’ ondertekend. Op deze pagina leest u wat de samenwerking inhoudt, vindt u activiteiten die wij samen organiseren en staan recepten en tips op het gebied van gezond eten.

Waarom samenwerken?

Gezond eten is voor iedereen belangrijk en kan bijdragen aan een betere gezondheid en meer energie. Hoe ouder we worden, hoe groter de kans op ziekten en beperkingen. Gezonde voedingspatronen en de juiste voedingsstoffen kunnen helpen om gezond ouder te worden. Daarom slaan wij als zorgorganisatie de handen ineen met supermarktketen DEEN en gaan wij mensen stimuleren om gezonder te eten.

Wist u dat ruim 90% van de 75-plussers tegenwoordig een of meer chronische ziekte(n) heeft? Voeding speelt een belangrijke rol in de behandeling van chronische ziekten en kan bijdragen aan een betere gezondheid. Daarom is voeding een belangrijk thema voor ons in de ouderenzorg.

Wat houdt deze samenwerking in?

Met het convenant ‘Samen sterk voor gezond eten’ gaan Omring en DEEN Supermarkten mensen stimuleren om gezond(er) te eten. Hiervoor hebben wij samen verschillende activiteiten gepland. Deze activiteiten zijn met name gericht op ouderen, juist om deze doelgroep het belang van gezond eten te laten ervaren. Zo worden lekkere en gezonde recepten gepubliceerd om mensen te helpen gezond(er) te koken. Een diëtiste gaat met mensen mee de supermarkt in om uitleg te geven over etiketten, ingrediënten en voedingsstoffen. Ook komen er voorlichtingsavonden met informatie over voeding en ouder worden.