Blog: Vier uw voeten!

10 augustus 2016

Officieel zitten we precies op de helft van de zomer. Volgens meteologen maakt de zomer vanaf 23 september plaats voor de herfst. Dus… nog even genieten van het zomergevoel. Heerlijk met uw blote voeten in het warme zand of op het vochtige gras.

Eindeloze kilometers

Vanaf uw allereerste stapjes wordt u gedragen door uw voeten. Een hele levensweg lang. Hoeveel kilometers hebben uw voeten inmiddels afgelegd? Ze brengen u naar nieuwe plekken en avonturen. Naar het onbekende, maar ook naar uw fijne vertrouwde omgevingen. Laten we maar eens wat meer aandacht besteden aan dit
o zo belangrijke lichaamsdeel.

Blote voeten

Wist u dat het gezond is om op blote voeten te lopen? Trek thuis die schoenen maar snel uit, want op blote voeten lopen zorgt voor een ontspannen gevoel en een betere bloedcirculatie door het hele lichaam. U kunt uw voeten sterker maken door oefeningen te doen. Probeer bijvoorbeeld een pen op te tillen met uw tenen of rol met uw voeten over een tennisbal. U versterkt hiermee niet alleen uw voeten, maar uw hele lichaam. U zult minder last hebben van pijntjes en uw evenwicht verbeteren.

Voeten momentjes

Vier uw voeten! Verwen ze. Versier ze met een mooi enkelbandje of lak uw teennagels met een vrolijk kleurtje. Maar belangrijker; vergeet niet om uw happy feet te verzorgen.

Plan één keer per week een voetenritueel onder de douche. Verwijder eelt met een vijl onder de douche. Het eelt is dan zacht en gemakkelijk te verwijderen. Zorg ervoor dat u niet te veel eelt weghaalt. Vervolgens scrubt u uw voeten, zodat ze lekker zacht aan voelen. Knip uw teennagels als ze week zijn. Let op dat u recht knipt en niet rond. Als u uw nagels rond knipt, heeft u kans dat ze gaan ingroeien. U kunt ook een afspraak maken met een pedicure die bij u thuis komt.

Voetenspa

In onze voeten worden alle organen, klieren en gebieden van het lichaam weerspiegeld. Via een voetreflexmassage kunt u de verschillende plekken in het lichaam stimuleren of tot rust brengen. U ontspant ter plekke van top tot teen. Probeer het eens bij uzelf uit voor het slapen gaan - Daarmee vergroot u de kans op een betere nachtrust. Of krijg voordelig een voetreflexmassage bij een specialist met uw Omringpas.

Koude voeten? Lang gelopen of gestaan? Laat dan uw voeten eens in een warm voetenbadje zakken en relax. Niet alleen uw vermoeide onderbenen ontspannen, uw hele lichaam gaat ervan in de zen stand. Alleen warm water doet al wonderen, maar u kunt er ook extra’s aan toe voegen. Roos of lavendel zorgt voor nog meer ontspanning. Wilt u juist energie? Voeg dan wat rozemarijn toe.

Voel en beleef – een extra zintuig

Als u dan prachtige, zachte en verzorgde voeten heeft mogen ze gezien worden. Zo vaak mogelijk. Naast dat het lopen zonder schoenen gezond is, geeft het ook een extra zintuig. Een blotevoetenpad is speciaal aangelegd om op blote voeten door de natuur te lopen. Het is een wandeling over verschillende ondergronden om in een korte tijd zoveel mogelijk te ervaren.

Drie tips om er op uit te gaan in de buurt:

Voor meer blotevoetenpaden klik hier

Waar wacht u op? Trek uw schoenen uit. Laat die jubelende tenen vrij en vier de zomer met uw happy feet!

 

 

 

 

 

 

 

Voetreflexmassage

Lekker ontspannen! Boek een massage met korting.

Meer informatie

 

 

Bron: Blotevoetenpad Gouwe Voeten Bovenkarspel
Bron: Blotevoetenpad Gouwe Voeten Bovenkarspel

Deze pagina delen op:

088 - 206 79 99