Blog: Ervaar een dag wellness in de polder

28 juni 2016

Je goed voelen en in balans zijn: we willen het allemaal. Maar hoe doe je dat? De redactie gaat op onderzoek voor u uit. Deze keer:

‘Een enorme Boeddha begroet me met een serene blik’

Door het prachtige polderlandschap rijd ik naar mijn plaats van bestemming, Fort Beemster. Niet echt een locatie waar je een spa-centrum zou verwachten. Maar juist dat maakt de ‘wow-factor’ al compleet nog voor dat ik een stap heb binnen gezet. Een indrukwekkend mooi verbouwd fort met een strak blauwe lucht erboven in een grasgroen landschap. Wat een kleurenspektakel. Ik word op slag rustig. Dit belooft veel goeds.

Spelen met klei

Zoals het hoort, word ik in alle vriendelijkheid ontvangen. Gewapend met een heerlijke badjas en zachte handdoeken loop ik de trappen af richting de kleedkamers. Als eerste staat er een Rasulbehandeling op het programma. Een Oosters ritueel, waarbij ik lekker met klei mag spelen. Mijn kinderen zijn jaloers op me, denk ik! In de hamamruimte wacht Stefanie. Een frisse jonge dame die de weg wijst naar de stoomruimte. Op een dienblad overhandigt ze een tinnen bakje met zachte klei. Daar mag ik me helemaal mee insmeren in de stoomcabine en daarna lekker – inderdaad – stomen! Net op het moment dat ik me sta af te vragen hoe ik de klei op mijn rug krijg, gaat de deur open. “Mevrouw zal ik uw rug even insmeren?” Wat een service! Gedurende twintig minuten laat ik de klei zijn werk doen. Nadat ik me heb afgespoeld, mag ik even bijkomen in een gezellig hoekje waar Stefanie me voorziet van Turkse appelthee en Turks fruit. Allemaal in stijl in leuke Oosterse glaasjes. De Rasulbehandeling belooft een schone en zijdezachte huid en een ontgifting van het lichaam. Dat laatste kan ik niet checken, maar ik voel zo zacht als een baby.

Beemster of tropen?

Na dit goede begin betreed ik de trappen naar boven naar de wellnessruimte. Een enorme Boeddha begroet me met een serene blik. Ik ben onder de indruk van al het moois dat ik zie. Wat is dit spacentrum met oog voor detail gebouwd. Alles klopt. Het enorme scala aan baden en sauna’s, het restaurant met heerlijke zitbanken binnen en buiten, en de creatieve rustruimtes. Er is zelfs een relaxruimte met Balinese ligbanken waarop je je, eenmaal liggend, in tropische oorden waant. Voor je ligt namelijk een goudgeel strand met een azuurblauwe zee. En ook al is het ‘slechts’ op de muur geprint, het effect is er niet minder om.

Vreemde klanken in de sauna

Naast de löyly-rituelen, ook wel opgietingen genoemd, waarbij de saunameester etherische oliën aan water toevoegt en deze met een handdoek door de sauna verspreid, is er één keer per dag een bijzondere sessie in de Himalaya zoutgrotsauna. Gelukkig ben ik op tijd om deze bij te wonen. Bij het betreden van de ruimte zie ik een grote gong staan en verschillende klankschalen in het midden op een tafel. Een beetje ongebruikelijke entourage in een sauna, maar wel erg leuk! Zodra de saunameester op de eerste klankschaal slaat, voel ik me weg zakken in een diepe ontspanning. Ondanks de warmte, of misschien juist wel door de warmte, voel ik mijn lijf heerlijk zwaar worden en vibreren op de Oosterse klanken. Ineens klinkt er een ander geluid tussendoor: het gesnurk van een medesaunaganger. Het werkt dus niet alleen voor mij ontspannend.

Meer dan een spa

Na deze ervaring kan Fort Beemster voor mij helemaal niet meer stuk. Ik sluit de middag af buiten in het zonnetje op de prachtige zonneweide. Als de menukaart voor me ligt, constateer ik dat zelfs die klopt. Met biologische ingrediënten, kaas uit (natuurlijk!) de Beemster en vlees van lokale boeren die hun vee bij hun naam kennen. En terwijl ik zip aan mijn ultragezonde smoothie van spinazie, pastinaak, broccoli en appel, denk ik: het leven is goed!

 

 

 

Zomerkortingsarrangement

Maandag t/m donderdag 42,50 p.p
Vrijdag t/m zondag 47,50 p.p.

Inclusief:

  • Spa & Wellness entree
  • Boerentosti & lekkere smoothie
  • Een rassoulbehandeling (25min)

Op vertoon van uw omringpas.
Geldig t/m 15 september

Reserveren via www.fortresortbeemster.nl/omring

Deze pagina delen op:

088 - 206 79 99