Blog: De invloed van een dagje wellness!

07 april 2016

Een heerlijk dagje wellness, een waar genot voor menig vrouw. De rust, de warmte en de stilte kunnen zelfs de drukste geesten tot rust laten komen.  Maar waarom heeft een spa zo’n bijzondere impact en is dit alleen gezond voor de geest of ook voor het lichaam? 

De grote verscheidenheid van sauna’s en rituelen

De wellness arrangementen in Europa zijn door de jaren heen flink uitgebreid. Vele verschillende typen sauna’s, behandelingen en massages komen van over de hele wereld naar Europa. Alleen welke moet je dan kiezen? 

Iedereen vindt iets anders fijn, daarom is het goed om eerst te lezen wat ze bij bepaalde behandelingen doen. Vaak bieden de sauna’s op hun website al een kleine uitleg per behandeling. Na het lezen is het natuurlijk gewoon een kwestie van proberen! 

Om u alvast op ideeën te brengen staan hieronder twee van onze favorieten behandelingen.

Spelen met klei tijdens de Rasulbehandeling

Een van deze bijzondere behandelingen is de Rasulbehandeling. Dit is een Oosters ritueel, waarbij je lekker met klei mag spelen. Niet alleen kinderen vinden dat leuk. De behandeling belooft een schone en zijdezachte huid en een ontgifting van het lichaam.  Nadat je, onder gesmeerd met klei en 20 minuten in een stoom cabine gezeten hebt, voelt je huid zo zacht als dat van een baby.  

Vreemde klanken in de sauna tijdens de klankschaalsessie

Deze behandeling is uniek en een ervaring op zich. Tijdens deze sessie wordt geluid gebruikt om uw ontspanning te verdiepen. Wanneer de saunameester op de eerste klankschaal slaat voelt u zich in een diepe ontspanning wegzakken. Ondanks, of juist door, de warmte wordt uw lichaam langzaam zwaar en ademt u steeds dieper en rustiger. Dit proces vordert met iedere klank die er geslagen wordt. Prachtige klanken en een heerlijk gevoel.

Geestelijke en fysieke ontspanning

Een dagje wellness zorgt zowel voor fysieke ontspanning als geestelijke ontspanning. De warmte dringt door tot uw spieren en voorkomt en verminderd spierpijn. Ook zorgt de sauna of een massage voor een verbeterde bloeddoorstroming en stofwisseling. 

Geestelijke ontspanning komt voort uit de rust. Door je over te geven aan de rust en stilte verminderd stress. Met de verschillende behandelingen worden er middelen ingezet om uw ontspanning te verdiepen en u op uw ademhaling te laten focussen in plaats van alle andere gedachten die door uw hoofd schieten.

Tips voor de perfecte dag in een spa

Een dagje naar de sauna is een beleving. Geniet er dan ook met volle teugen van, pak uw rust en geef uzelf de tijd om tot rust te komen. In de meeste sauna’s zijn ook rustkamers te vinden. Hier kunt u heerlijk navoelen want de verschillende behandelingen met uw lichaam hebben gedaan. Dit geeft uw huid de kans om te herstellen en kunt u heerlijk toegeven aan dat slaperige gevoel wat is ontstaan. 

Een ander belangrijk punt wat velen wel eens willen vergeten is water! Drink heel veel water, zorg dat u genoeg vocht in uw lichaam houdt waardoor u niet uitdroogt. Door het vele transpireren kunt u anders slap worden en hoofdpijn krijgen. Maak daarnaast ook gebruik van de heerlijke restaurants, u bent er tenslotte om uzelf te verwennen toch?!

 

 

 

 

 

Deze pagina delen op:

088 - 206 79 99